اعتراض صدها اسلامگرا به نمایش ‘پرسپولیس’ در تونس
پلیس تونس دهها معترض اسلامگرا که قصد حمله به دفتر یک تلویزیون خصوصی را داشتند، بازداشت کرده است.
این افراد در اعتراض به پخش فیلم سینمایی ‘پرسپولیس’، ساخته مرجان ساتراپی، نویسنده، طراح و فیلمساز ایرانی از این شبکه دست به این اقدام زدند.
هشام مودب، سخنگوی وزارت کشور تونس میگوید پلیس قبل از رسیدن معترضان به دفتر تلویزیون ‘نسمه’ در مرکز شهر تونس سد راه آنها شده است.
نبیل القروی، مدیر این تلویزیون به خبرگزاری فرانسه گفت که حدود ۳۰۰ نفر از اسلامگرایان سلفی تونس روز یکشنبه با حمله به دفتر این شبکه قصد آتش زدن آن را داشتند.
آقای قروی همچنین گفت که بعد از پخش انیمیشن پرسپولیس در روز جمعه “پیامهایی روی سایت فیسبوک منتشر شد که خواهان آتش زدن دفتر نسمه و کشتن کارمندان آن شده بود.”
فیلم پرسپولیس اولین کار سینمایی مرجان ساتراپی است که در سال ۲۰۰۷ با همکاری ونسان پارونو، هنرمند فرانسوی ساخته شد.
این فیلم بر اساس کتاب مصوری ساخته شد که خانم ساتراپی، هنرمند ایرانی مقیم فرانسه چند سال پیش آن را بر اساس تجربه سالهای زندگی خودش در ایران خلق کرده بود.
‘پرسپولیس’ از کتابهای موفق کمیک استریپ در سطح بینالمللی در سالهای اخیر بوده و در فرانسه و بیرون از مرزهای آن جوایز زیادی به دست آورده است.
فیلم داستان دختری را روایت میکند که در جریان انقلاب ایران و سالهای جنگ با عراق به تشویق خانواده از کشور خارج شده و به اروپا مهاجرت میکند.
معترضان سلفی در تونس به محتوای “کفرآمیز” بخش هایی از این فیلم اعتراض داشته اند.
این فیلم با لهجه تونسی صداگذاری و از تلویزیون نسمه پخش شده و بنا بر گزارشها معترضان میگویند در یکی از بخشهای آن خداوند به صورت یک موجود قابل رویت به نمایش گذاشته شده است.
نبیل القروی، مدیر شبکه نسمه میگوید: “ما به این گونه تهدیدها عادت داریم اما آنچه نگرانکننده است، عملی شدن آنها در حادثه اخیر است.”
آقای قروی با اشاره به این که این تهدیدها باعث تغییر رویه این شبکه تلویزیونی نخواهد شد، گفته: “ما برنامههایمان را به صلاحدید خودمان انتخاب و پخش خواهیم کرد. ما یک دیکتاتوری را سرنگون نکردهایم که یکی دیگر را جایگزین آن کنیم.”
در پی قیام مردمی در تونس، زین العابدین بن علی، رئیس جمهور مخلوع این کشور بعد از ۲۳ سال حکومت، در ژانویه سال ۲۰۱۱ از این کشور فرار کرد و به عربستان سعودی پناه برد.
سلفی ها از تندروترین گروههای اسلامگرا در فضای سیاسی کشور تونس هستند. برخی از تحلیلگران ابراز نگرانی کردهاند که در پی قیامهای مردمی در خاورمیانه و شمال آفریقا – که از کشور تونس شروع شد – گروههای تندروی اسلامگرا در منطقه قدرت تازهای پیدا کنند.