نصب مجسمه فردوسی در یکی ميادین شهر رم در سال 1337 خورشیدی

{در شهر رم پايتخت ايتاليا ، ميدانی به نام شاعر پر آوزه ايران حكيم ابوالقاسم فردوسی نام گذاری شده است .

اين مجسمه كه 185 سانتيمتر ارتفاع دارد و از مرمر سفيد ساخته شده است ، كار استاد ابوالحسن صديقی است كه در سال 1337 به رم برده شد و طی مراسمی در يكی از ميدانهای رم نصب شد .
هنگام پرده‌ برداری مجسمهٔ فردوسی در ویلا بورگز رم ، رئیس جمهور وقت ا

…یتالیا کورونسکی نشان ” کومن داتور” که نشان اول هنر در ایتالیا بود را به او هدیه داد . گوستينوس آمبروزی مجسمه‌ ساز ايتاليايی با ديدن اين مجسمه چنان تحت تاثير قرار گرفت كه در دفتر يادبود نوشت :
“دنيا بداند ، من خالق مجسمهٔ فردوسی را ميكل آنژ ثانی شرق شناختم ، ميكل آنژ بار ديگر در مشرق زمين متولد شده‌ است ”
استاد صدیقی از شاگردان استاد کمال المک بود . استاد صدیقی ساخت مجسمه خیام پارک لاله تهران ، مجسمه نادر شاه افشار مشهد ، مجسمه های فردوسی در ميدان فردوسی تهران ، مجسمه پور سينا در همدان ، مجسمه برنزی نادر شاه و اسبش در مشهد ، مجسمهٔ سواره یعقوب لیث صفاری زابل ، حکیم ابوالقاسم فردوسی واقع در آرامگاه فردوسی ، مجسمه شیخ اجل در میدان سعدی شیراز ، مجسمه میرزا تقی‌خان امیرکبیر در مدرسه دارالفنون ، مجسمه نیم‌تنهٔ خیام واقع در آرامگاه خیام ، مجسمه چهار نقش برجسته از قضات ایران واقع در کاخ دادگستری تهران و چندین مجسمه دیگر را نیز در کارنامه هنری خود ثبت کرده است .
نقاشی ها و طرح‌های صدیقی از بزرگان ادبیات فارسی به عنوان طرح‌های تثبیت شده‌ای از چهره آنان رواج پیدا کرده‌ است . به‌ ویژه طرح چهرهٔ بوعلی سینا و سعدی و فردوسی … وی در سال 1374 در سن 101 سالگی

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *